ЧЕРНІГІВЩИНА. УНП закликає потурбуватися про пернатих

Підгодовувати птахів і таким чином допомогти їм пережити зиму закликає громадян Чернігівська обласна організація Української народної партії.

«Птахи взимку бояться не холоду, а голоду: осінніх запасів не вистачає, земля вкрита снігом, тому вони й гинуть у сильні морози,— говорить заступник голови Чернігівської обласної організації УНП Сергій СОЛОМАХА. – Нам під силу врятувати птахів від голодної смерті: розвісити годівнички і до весни підгодовувати їх».

Представник УНП каже, що більшість відходів зі столу врятують життя не одному птаху: недоїдена каша, картопля, крихти білого хліба (але не чорного, бо він може стати причиною загибелі птаха), ягоди з компоту, крихти сиру.

А ще він радить частувати птаство  насінням кавуна, дині, гарбуза, кабачка, соняшника, вівсом, просом, а також вівсянкою чи пшоном, сухофруктами та грибами, в тому числі червивими.

«Залюбки пернаті клюватимуть і шматочки жиру чи сала, але вони повинні бути несолоні, тому що сіль для птахів – отрута»,— нагадує Сергій СОЛОМАХА.

УНП, Чернігівська область

Читайте також: