Чернігівська газета «Наш край» перетвориться в агітаційний листок однієї партії?

22 червня 2012 року на сесії Чернігівської районної ради призначили на посаду редактора Комунального підприємства «Редакція чернігівської районної газети «Наш край» Наталію Бушай. Отже, провладна більшість райради 49-ма голосами депутатів поставила на чолі друкованого засобу масової інформації напередодні парламентських виборів свою людину.

Районна влада, яка знаходиться під захистом народного депутата від Партії регіонів Михайла Чечетова, дозволила собі звільнити з цієї посади професійного журналіста, в.о. редактора Любов Потапенко і призначити «сторонню» людину. Це зроблено всупереч позиції колективу газети та ігноруючи заклик обласного осередку Національної спілки журналістів України «врахувати думку третього засновника газети – трудового колективу редакції», надії, що «при призначенні редактора засновники керуватимуться професійними якостями претендентів». Також влада відкинула звернення Чернігівської обласної організації Української народної партії, щоб засновники зустрілися з колективом газети, відверто та толерантно обговорили кандидатури на посаду редактора з усіма фракціями районної ради.

Виникає питання: тепер «Наш край» остаточно перетвориться в агітаційний листок однієї партії і втратить зв’язок із читачами? А донесення на шпальтах цього друкованого органу всього розмаїття думок, позицій та фактів життя району стане нездійсненою мрією на час їхнього перебування при владі?Як повідомили чернігівські журналісти, напередодні сесії райради трудовий колектив редакції майже весь звільнився і чекає відповідь на своє звернення до Президента України…

Чернігівська область

Читайте також: