Чернігівська УНП: «Міністр освіти перетворює державну підсумкову атестацію на рекет»

Черговим рекетом в освіті назвали в Чернігівській обласній організації Української народної партії видання збірників завдань для підготовки та організації Державної підсумкової атестації для 11-х класів, які педагоги та випускники державних навчальних закладів змушені купувати.

В УНП зазначили, що вчителі й батьки випускників обурені, адже збірник лише з однієї навчальної дисципліни коштує від 25 і до 40 гривень, і ще не менше 10 гривень коштуютьвідповіді.

Хоча Інститут інноваційних технологій та змісту освіти оприлюднив електронні версії збірників завдань для державної підсумкової атестації, вони, як виявилося, містять неповний перелік варіантів завдань. Вихід один – купувати паперові версії, інакше педагоги не зможуть організувати екзамени, а випускники – скласти їх. Те ж саме стосується іспитів у 4-х і 9-х класах.

«Учителі Чернігівщини, як і всієї України, завдяки міністрові освіти Дмитрові ТАБАЧНИКУ змушені будуть у черговий раз фінансувати виконання своїх службових обов’язків із власної кишені»,— кажуть представники УНП.

Новий бізнес-проект від Табачника, переконані в чернігівській УНП, суперечить Конституції України, 53 стаття якої проголошує доступність і безоплатність середньої освіти.

УНП, Чернігівська область

Читайте також: