Державна виконавча служба своєю бездіяльністю підвела Попова під кримінал

25 березня у 4-му територіальному відділі міліції Шевченківського РУ ГУ МВС України м. Києва відбулася очна ставка потерпілого Ю. Журавльова і головним державним виконавцем Думанською А. Л. у кримінальній справі за фактом злісного невиконання рішення суду Київською міською державною адміністрацією щодо створення скверу ім. Василя Стуса.

«Через службову недбалість Державної виконавчої служби фактично було закрите виконавче провадження та порушено кримінальну справу за фактом злісного невиконання рішення суду Київською міською державною адміністрацією», – зазначив потерпілий у справі Ю. Журавльов. «Очна ставка з’ясувала, що головний державний виконавець А. Думанська не досконало знає закон «Про виконавче провадження», зокрема, для неї стало новиною, що вона має право взяти письмове пояснення у керівника КМДА щодо невиконання рішення суду та обмежити його пересування за кордон до виконання цього рішення, а також може накладати на голову КМДА стягнення у вигляді штрафу», – пояснив активіст УНП ініціатор створення скверу ім. Василя Стуса.

«Цілком можливо, що виконавча служба, вживши відповідних засобів тиску особисто на керівника КМДА Попова, вже б добилася виконання рішення суду щодо створення скверу ім. Василя Стуса і відкривати кримінальне провадження проти КМДА, фігурантом якої виступає Олександр Попов, не було б жодної необхідності», – пояснив Віктор Ткаченко голова Святошинської районної організації УНП, ініціатор створення скверу Стуса.

«Наша активістка Ольга Пшенична, яка є стягувачем у виконавчому провадженні, звернулася до суду з позовом про бездіяльність головного державного виконавця А. Думанську, яка проігнорувала клопотання Пшеничної щодо примусових дій відносно голови КМДА. Фактично Державна виконавча служба своєю непрофесійною діяльністю продовжує наражати керівника КМДА Попова на кримінальні санкції», – підсумував Віктор Ткаченко.

Новини з областей, Київ

Читайте також: