Дніпропетровська облрада захищає ТАБАЧНИКА брехнею – УНП

Документ на підтримку міністра освіти Д. ТАБАЧНИКА, ухвалений Дніпропетровською обласною радою, містить неправдиву інформацію. Про це заявив член проводу Дніпропетровської обласної організації Української народної партії Костянтин КОГТЯНЦ.

Представник УНП зазначає, що депутати, зокрема, приписують ТАБАЧНИКУ запровадження системи прийому до вишів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників шкіл. Насправді ж цю систему було остаточно запроваджено наказом Міністерства освіти від 28 жовтня 2009 року – за півроку до призначення нинішнього міністра, а фактично вона застосовувалась і раніше. Сам же ТАБАЧНИК, навпаки, зробив спробу скасувати зовнішнє оцінювання.

«Боротьбу із ЗНО він продовжує і нині, фактично відновивши корупційні схеми і повсякчас повторюючи, що зовнішнє оцінювання начебто не дає можливості об’єктивно оцінити абітурієнта, – нагадує член проводу дніпропетровської УНП. – Нещодавно він знову запропонував відновити середній бал та вступні іспити у повному обсязі».

«Середній бал означає, – підкреслює педагог за фахом Костянтин КОГТЯНЦ,— що обдарованому гуманітарію доведеться добиватися високих оцінок з хімії та фізкультури, а як на екзамені можуть «зарізати» за абсолютно правильну відповідь, знає кожен».

Друга брехня облради, зауважує політик,— це твердження, нібито стараннями Табачника підготовлено в остаточній редакції Закон України «Про вищу освіту». Насправді глава уряду АЗАРОВ нещодавно повідомив, що законопроект, який викликав у суспільстві бурхливі протести, буде замінено новим.

УНП, Дніпропетровська область

Читайте також: