ДЖОДЖИК: «Партія Регіонів вирішила перед виборами «соціально і економічно розвинути» свої «прохідні» області»

«70% субвенцій на соціально-економічний розвиток регіонів направляється на Донецьку та Дніпропетровську області і Крим»,— заявив вчора під час «нічного розгляду» бюджету народний депутат України, член парламентського комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК. Він висловив своє обурення з приводу нерівномірності й несправедливості розподілу і назвав це «зайвим доказом того, що соціальні ініціативи Президента – домашня заготовка для купівлі голосів на майбутніх виборах».

«Всупереч пропозиції опозиційних депутатів вчора на бюджетному комітеті був затверджений перелік капітальних видатків, який передбачає, для прикладу, кошти на Тернопільську область у розмірі 3 мільйонів, на Дніпропетровську - 56, на Донецьку – 38»,— повідомив представник УНП. Ще гірша ситуація, за словами депутата, склалася з розподілом коштів на соціальний і економічний розвиток: «із 700 мільйонів гривень пропонується 284 мільйони віддати на Донецьку область, і жодної копійки на  Житомирську, Закарпатську,  Запорізьку, Івано-Франківську, Тернопільську, Львівську».

Окрім зауважень по суті проекту, Ярослав ДЖОДЖИК висловив думку, що «розгляд соціальних ініціатив без професійного, прозорого обговорення, як то відбувалося вчора, дискредитує ці ініціативи в принципі».

Читайте також: