Іван ЗАЄЦЬ: «Під прикриттям Президента відбулась спецоперація московської влади зі знищення української держави»

«Підписання президентом України мовного закону доводить, що саме під його прикриттям відбувалась спецоперація московської влади зі знищення української держави»,— заявив народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ.

 

«Президент Янукович не виконав функцію гаранта Конституції України, оскільки підписав документ, який з правової точки зору Верховна Рада не приймала»,— наголосив ЗАЄЦЬ. Він нагадав, що «другого читання юридично не відбулось, оскільки понад 2000 поправок народних депутатів не були внесені в порівняльну таблицю і не голосувалися постатейно». Окрім того, представник УНП зазначив, що «Янукович проігнорував численні відкриті листи від відомих правників, філологів, широкого кола громадськості з вимогою не підписувати цей закон», а вчорашню нараду з інтелігенцією, на думку політика, «Президент взагалі використав як ширму для прикриття свого антиконституційного кроку».

«Якби президент України справді був гарантом Конституції, він обов’язково наклав би вето. Як мінімум, закон був би повернений у Верховну Раду на доопрацювання. Янукович же обрав найгірший варіант з усіх можливих»,— підсумовує ЗАЄЦЬ і робить висновок: «Те, що творилося руками Єфремова, Мартинюка, Колесніченка, Ківалова в парламенті насправді освячувалось з Банкової, а отже Янукович – Президент не всієї України, а виключно антиукраїнських сил».

Читайте також: