ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. З ініціативи АНУШКЕВИЧУСА відкрито нову підстанцію «швидкої»

4 жовтня в Івано-Франківську  урочисто відкрили  підстанцію невідкладної  медичної допомоги  № 4. Медичний заклад працюватиме в мікрорайоні Пасічна.

Перерізаючи символічну стрічку, міський голова Івано-Франківська, заступник голови Української народної партії Віктор АНУШКЕВИЧУС зазначив, що нова підстанція швидкої допомоги має вирішити проблему своєчасного прибуття медиків до пацієнтів. За його словами, поштовхом до її створення стала сумнозвісна повінь 2008 року, коли через загрозу обвалу мосту через Бистрицю Солотвинську мікрорайон Пасічна виявився практично відрізаним від світу.

Довідково. Відкриття підстанції № 4 стало черговим здобутком команди АНУШКЕВИЧУСА в галузі охорони здоров’я. Раніше з бюджету Івано-Франківська було виділено понад 1 млн. гривень на капітальну реконструкцію відділення інтенсивної терапії міського пологового будинку, завдяки чому показники дитячої смертності в Івано-Франківську знизилися в кілька разів і є нині найнижчими в Україні, а також отримали шанс на життя малюки, які важать лише 500 грамів.

Торік розпочато реорганізацію Центральної  міської клінічної лікарні: на її базі створено відділення малоінвазивної та реконструктивної хірургії, де введено в дію ангіограф вартістю 22 мільйони гривень, що дає змогу проводити інтраваскулярні операції на серці. У лікарні  вдосконалили ранню діагностику й лікування хворих із серцево-судинною патологією – отже, немає потреби направляти пацієнтів до кардіологічних центрів Києва та Львова.

За рахунок коштів міського бюджету  у 2010 році по галузі охорони здоров’я освоєно капіталовкладень на суму 1,8 млн грн, зокрема: проведено реконструкцію системи водовідведення, ремонт даху і заміну вікон на склопакети в міській клінічній лікарні № 1; проведено реконструкцію системи опалення і ремонт приміщень у міській поліклініці № 4; облаштовано пандуси для людей з обмеженими фізичними можливостями у міському пологовому будинку, міській поліклініці № 2, центральній міській клінічній лікарні тощо.

Цього року на території Центральної міської клінічної лікарні розпочали будівництво 9-поверхового корпусу, в якому планують розмістити діагностичні й хірургічні відділення, в тому числі відділення кардіохірургії та інтервенційної радіології. Заклад функціонуватиме як лікарня ургентної медичної допомоги.

Івано-франківська область

Читайте також: