КОЛОМИЯ. Перший рік роботи міського голови від УНП: нові водогони, великі інвестиційні проекти і 5 мільйонів у фонді розвитку

«Я вам обіцяв, що перерию півміста, – це збулось»,— такими словами розпочав свій звіт за перший рік роботи міський голова Коломиї, голова Коломийської міської організації Української народної партії Ігор СЛЮЗАР. Протягом року в райценті замінили 4 кілометри водопроводів, зробили ямковий ремонт на більшості коломийських вулиць та розпочали капітальний ремонт деяких доріг, який міська влада планує закінчити до кінця року.

Досягненням міський голова вважає і створення стратегії розвитку міста, якої у Коломиї не було, а також розробку генерального плану райцентру з чітким розмежуванням зон індивідуальної, багатоповерхової та промислової забудови.

Ігор СЛЮЗАР назвав «фундаментальними» кроки міської влади в галузі економіки, зокрема підписання трьох угод із великими інвесторами. Один із них – найбільша в Європі деревообробна компанія – будуватиме деревообробний завод, під який міська рада виділила 38 гектарів землі. Два інші інвестиційні проекти – це сміттєпереробний завод на об’їзній дорозі та Західноукраїнські газові технології – підприємство, яке вироблятиме екологічно чисту електроенергію з продуктів біологічного розпаду.

Ці інвестиційні угоди, переконаний представник УНП, допоможуть розв’язати одну з найболючіших міських проблем – брак робочих місць.

Міський голова спростував чутки про закриття деяких шкіл та повідомив про плани збудувати нову школу на вулиці Мазепи: нині розробляється проектна документація.

Підсумовуючи свій виступ, Ігор СЛЮЗАР зазначив, що цьогоріч у фонді розвитку міста вдалося закумулювати найбільшу за всю історію Коломиї суму – 5 мільйонів 200 тисяч гривень.

УНП

Читайте також: