Координатора Майдану у Апостоловому, члена Центрального Проводу УНП Миколу Павлюченка звинувачують у викраденні чиновника

Учора невідомі особи, погрожуючи автоматами примусово вивезли з будинку, що в селі Широчани Дніпропетровської області, голову Апостолівської райдержадміністрації Андрія Володимировича Леонова.

За однією інформації, зловмисники представилися працівниками правоохоронних органів та вимагали 300 тисяч гривень у чиновника за розв'язання питання про не звільнення його з посади. За іншою – нападники представилися учасниками Майдану, які вимагали кошти «за те, що він накрав, а люди були змушені стояти на Майдані».

 Утім, чиновник встиг попередити своїх родичів. Після погоні та пострілів з автомату Калашникова у колеса втікачів правоохоронцям вдалося зупинити зловмисників.  Їхня зброя не у всіх була справжньою, більшість автоматів виявилось муляжем.  За розбій учасникам загрожує до 15 років.

Щойно рідні Андрія Леонова дізналися про заручника, колеги чиновника почали дзвонити координатору місцевого Майдану, члену Центрального Проводу УНП Миколі Павлюченку та звинувачувати його у захоплені посадовця. Після затримання злочинців, за інформацією Миколи Павлюченка, його продовжують розглядати як організатора або ж співучасника. Член УНП пов’язує це зі своєю активною громадською позицією та правозахисною громадською діяльністю.

Микола Павлюченко є головою Громадської ради при Апостолівській РДА та головою Апостолівської районної громадської організації «Правозахисне козацьке товариство «Базавлуцька січ». ГР та правозахисна організації від громадського активу Апостолівського району висунули низку жорстких вимог до влади: скликати сесії районної та місцевих ради, на яких розглянути питання визнання легітимності нової влади демонтувати пам’ятники Леніна у всьому районі, перейменувати головну площу райцентру, демонтувати гральні автомати, інше. Та головне: написати заяву про відставку головам районної ради Андрію Савченку та голови райдержадміністрації Андрію Леонову за сприяння «режиму Януковича».

 

Сьогодні ж вночі невідомі намагалися здійснити  підпал Апостолівську районну прокуратуру, яка знаходиться за 100 метрів від пожежної частини. Це при тому, що Апостолове патрулюють загони самооборони разом з правоохоронцями.  Громадськість упевнена, що таким чином влада хоче знищити певні докази. 

УНП, Новини з областей

Читайте також: