Криворізька УНП знайшла фото легендарного отамана Степової дивізії Костя Пестушко

Нещодавно  голова Криворізької УНП Рінат Ковбасюк, який є одночасно студентом історичного факультету Запорізького національного університету здійснив історичне відкриття регіонального масштабу. Під час відвідування Запорізького обласного краєзнавчого музею він знайшов фото легендарного отамана Степової дивізії Костя Пестушко, який в 1920 році підняв 20-не антибільшовицьке повстання у  Кривому Розі, до цього уявлення, як виглядав один з героїв Холодного Яру, було досить туманним.

На фотографії, що датована 1916 роком, зображені випускники Олександрівського механіко-технічного училища, серед яких і Кость Пестушко. Коментуючи подію голова Криворізької УНП Рінат Ковбасюк відзначив: ”Так сталося,що саме Українська народна партія, першою спробувала повернути ім’я легендарного отамана з історичного забуття, організувавши у 2009 році відзначення 89-річниці антибільшовицького повстання у Кривому Розі, тепер же знайдено і його фото. Тож вважаю, що саме УНП зробила значний внесок у повернення історичної пам’яті про легендарного отамана’’,— підсумував він.

Голова Криворізької УНП дякує за сприяння у фотозйомці даного матеріалу запорізькому журналісту Юрію Гудименку та адміністратору залу Запорізького обласного краєзнавчого музею Позднюк Галині.

УНП

Читайте також: