Луганська УНП: Гарант Конституції повинен негайно відреагувати на антидержавні заяви ТАБАЧНИКА щодо «нєнужного язика»

Представників Луганської УНП, як і кожного розсудливого українця, обурює антидержавна риторика міністра ТАБАЧНИКА щодо державної мови.

За словами партійців, самий непопулярний за всю історію незалежності український міністр ТАБАЧНИК відверто продемонстрував своє ставлення до держави Україна, державної мови, студентів, виставляючи себе як міністра освіти у не найкращому світлі перед громадянами сусідньої держави.

«Это правда, и я не могу не похвастаться: мы сняли табу на русский язык в высших учебных заведениях»,— сказав ТАБАЧНИК під час зустрічі з російськими вчителями.

На думку представників УНП, усіх, хто бачив відео, в якому ТАБАЧНИК зі щасливим обличчям звітує перед вибраними вчителями РФ про те, що викинув із навчальних закладів «нєнужний язик» та розчистив поле вишів для російських студентів,— автор цих слів нічого, крім відрази та зневаги, не викликає.

Говорячи про досягнення демократизації, цей горе-міністр зазначив: «…мы перестали, например, навязывать регионам учебники на ненужном языке: бюджет задыхается…».

«Отже,— роблять висновок представники УНП,— вже ні в кого не викликає сумніву, на яку державу працює ТАБАЧНИК. Він усіма силами витісняє усе українське: мову, історію, традиції, культуру, і за це Кремль готовий нагородити його черговим орденом».

«То ж чому,— запитують активісти,— Гарант Конституції, незважаючи на свої попередження, протести студентів, навіть на  найнижчий серед міністрів рейтинг, так і не наважився відправити міністра-провокатора у відставку».

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: