Луганська УНП: Презентація напередодні Дня Соборності книги з фальсифікованими фактами про ОУН-УПА – це провокація

Луганська УНП обурена тим, що напередодні Дня Соборності України народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО презентував у Луганську книгу В. ПОЛІЩУКА «Гірка правда. Злочинна діяльність ОУН-УПА». Цей захід партійці назвали провокацією.

В УНП переконані, що «єдина мета презентації, як і самої діяльності КОЛЕСНІЧЕНКА, – паплюження учасників національно-визвольного руху, поглиблення розколу між Сходом та Заходом України, розпалювання штучного протистояння між українцями з обох берегів Дніпра».

«Регіонал, не шкодуючи фарб, малював перед присутніми постать націоналіста як печерної, малоосвіченої людини, здатної вести діалог тільки за допомогою гасел та особистих образ»,— розповідають присутні на презентації активісти УНП.

Партійців також обурили висновки автора книги про те, що, український націоналізм є нібито різновидом фашизму. «Без жодних посилань на історичні джерела автор намагається довести співпрацю обох фракцій ОУН — і «мельниківців», і «бандерівців» — з німецькими окупантами, що не відповідає дійсності»,— наголошують у луганській УНП.

УНП, Луганська область

Читайте також: