Луганська УНП: Регіонали готують «мертвих душ» для осінніх фальсифікацій

38 тисяч «мертвих душ», яких виявив на Луганщині Комітет виборців України, -  це плацдарм Партії регіонів для осінніх фальсифікацій. На цьому наголошують у Луганськійобласній організації Української народної партії.

За офіційними документами ЦВК, загальна кількість виборців в 11 виборчих округах Луганської області становить 1 млн. 830 тис. 976 осіб. Однак при цьому кількість виборців на всіх звичайних виборчих дільницях цих округів - лише 1 млн. 792 тис. 738 осіб. Різниця - близько 38 000, або 2,1%.

«Оскільки в обох випадках мова йде про людей, виборча адреса яких знаходиться в межах території відповідного округу або виборчої дільниці, то кількість виборців, що проживають в межах звичайних дільниць, має дорівнювати кількості виборців в окрузі»,— зазначають в УНП.

За оцінкою КВУ, різниця виникла через особливість відображення в державному реєстрі виборців відомостей про громадян, які знялися з обліку за попереднім місцем проживання, але з різних причин не зареєструвалися за новим. Ці виборці продовжують рахуватися «старим» органом ведення реєстру, будучи, по суті, «мертвими душами».

В УНП припускають, що такі «мертві душі» можуть опинитися в списках виборців у день голосування, а їхні прізвища використають для організації «каруселей».

«У хід ідуть перевірені методи, і Донбас — дуже зручний та випробуваний полігон для фальсифікацій: шахтарські селища, уражені безробіттям, стоять напівпорожні, в той час, як зареєстровані в них люди насправді живуть і працюють за сотні кілометрів від своїх квартир»,— підсумували в Луганській УНП.

УНП, Луганська область

Читайте також: