Луганська УНП: «Щоб вигравати тендери, треба бути або Іванющенком, або Єфремовим»

«Приналежність до верхівки правлячої партії створює добрі передумови для стрімкого зростання власних статків»,— так у Луганській обласній організації Української народної партії прокоментували повідомлення про те, що ДП «Луганськвугілля» продовжує спускати десятки мільйонів гривень на держзакупівлі у фірм, близьких до лідера парламентської фракції Партії регіонів, луганчанина Олександра ЄФРЕМОВА.

В УНП нагадують, що ДП «Луганськвугілля» провів відкриті торги із закупівлі вузлів до машин для добувної промисловості та будівництва. Всього 39 лотів. Зокрема, контракти на поставку обладнання для «Луганськвугілля» отримали дві фірми. Київське ТОВ «НВП «Силард» (сума контракту 1 млн. 336 тис. 277 грн.), а також луганське ТОВ «Індекспром» (сума контракту 102 млн. 313 тис. 885 грн.), яке, як відомо, полягає в групі підприємств голови парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. «Силард» зареєстрований на жителя Київської області Ігоря Чернушенка.

Загалом з початку 2012 року фірми з групи голови фракції Партії регіонів отримали підряди державних вугледобувних підприємств на суму 1 млрд. 270 млн. 220 тис. грн., а у 2011 році — на 1,87 млрд грн.

Те саме можна сказати і про фірми, які пов'язують з нардепом Юрієм Іванющенком. Адже його ТОВ «Укртехмаркет ЛТД» продасть ВАТ «Лисичанськвугілля» кріпильні засоби на 5 млн. грн. Як повідомляється на офіційному сайті держзакупівель, ВАТ «Лисичанськвугілля» за інвестиційні або власні кошти закупить засоби кріпильні, вироби гвинтові машинні та пружини.

За словами партійців, до списку постійних переможців будь-яких тендерів на Луганщині можна віднести Ахметова, Бойка та Фірташа.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: