ЛУГАНСЬКА УНП: «Слуги народу» дружно виводять із залу кожного, хто захоче висловити думку громади

Нещодавнє повідомлення регіональних і центральних ЗМІ про те, що громадський активіст під час сесійного засідання Луганської міської ради відкусив фалангу пальця охоронцеві, знову привернуло увагу до луганських депутатів, і знову не з кращого боку. Так вважають у Луганській обласній організації Української народної партії.

«Винуватцем того, що в сесійній залі пролилася кров, як вважають луганські депутати, став місцевий громадський діяч Михайло ПАЩУК. Проте очевидці стверджують, що в першу чергу винні депутати, які не дали представникові громади висловити громадську думку з приводу перенесення ринку з центру міста на околицю і зачитати резолюцію мітингу»,— говорять в обласній УНП.

ПАЩУК зібрав 1000 підписів під резолюцією про незгоду з перенесенням ринку,  пообіцявши людям зачитати її на сесії. За його словами, новий оптовий ринок «Околиця» належить батькові скандально відомого депутата Романа ЛАНДИКА — нардепові Володимиру ЛАНДИКУ, а перенесення ринку вигідне тим депутатам, які «кришують» роботу маршруток, оскільки людям доведеться далі їздити, щоб придбати сільгосппродукцію.

Представники УНП покладають провину в тому, що сталося під час сесії, на депутатів, які навіть слухати не захотіли представника громади. До того ж, присутні на засіданні стверджують, що ініціатором бійки був охоронець, який за наказом депутатів міськради силоміць намагався вивести громадського активіста: хапав його за горло, намагався розірвати рот, а Михайло ПАЩУК захищався.

«Слугам народу» нічого не коштувало дати 5 хвилин для виступу представникові громади, який  би зачитав звернення до влади невдоволених перенесенням ринку людей. Однак слухати ПАЩУКА ніхто не збирався: усі дружно проголосували за виведення його із зали»,— підсумували в УНП.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: