Луганська УНП відзначила річницю Помаранчевої революції

На честь восьмої річниці Помаранчевої революції та на знак солідарності зі своїми київськими колегами Луганська обласна організація Української народної партії провела захід на центральній площі Луганська із вимогою поновити День свободи у реєстрі Державних свят України.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку зібралися ті, для кого події осені 2004 року стали справжнім святом: святом демократії, свободи, верховенства права і моралі.

Голова Луганської обласної УНП Валентин Ткалич зазначив: «Я радий, що святі ідеали Майдану: Україна і свобода — утвердились в нашому суспільстві. Але Янукович, прийшовши до влади, скасував День Свободи та розпочав наступ на свободи українців. Хоча влада не усвідомлює, що скасувати чи заборонити свободу неможливо. Всі ці дії не допоможуть викреслити з історії України Помаранчеву революцію».

«Адже це був справжній вияв свободи, патріотичний порив. На сьогодні це величезне досягнення української нації, бо це була революція, але перший її етап»,— додав голова Луганської «Просвіти» Володимир Семистяга.

Присутні зауважили, що Майдан – це визначна подія в їхньому житті, якою вони по-справжньому пишаються.

«У 2004 році до Києва ми поїхала за власним бажанням, за велінням серця, підтримуючи демократичні ідеали, ідеали свободи. Це був патріотичний порив, громадянська позиція. Ми завжди згадуємо ті дні з надзвичайною теплотою, бо такого піднесення, такого шанобливого ставлення один до одного, такої загальної доброзичливості ми ніколи не відчували»,— поділилися враженнями учасники Майдану.

«Майдан – це рух нації і людини до свободи. Ніхто нам не подарував цю свободу, наша свобода – це наша незалежність та наша державність. Можливо, ще багато хто з наших громадян не бачать цих надбань, але пройде якийсь час, і ми повною мірою зможемо оцінити ті здобуття, які дав Україні Майдан»,— підкреслили партійці.

Довідка. Свято День свободи було засновано 19 листопада 2005 року указом президента Віктора Ющенка, «враховуючи історичне значення революційних подій осені 2004 року». 30 грудня 2011 року Президент Віктор Янукович підписав указ, згідно з яким 22 січня визначено як День Соборності та Свободи.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: