ЛУГАНСЬКА УНП вимагає покарати винних у смерті інваліда-шахтаря

Луганська обласна організація  Української народної партії вимагає негайного  і справедливого  розслідування факту  нападу на наметове містечко протестуючих та покарання винних у трагічній загибелі шахтаря-інваліда Геннадія КОНОПЛЬОВА. Про це йдеться в заяві обласної організації УНП.

Партійці  констатують, що «останнім часом спостерігається значне звуження конституційного права громадян захищати свої інтереси і свободи, у тому числі шляхом проведення публічних заходів, та пряме скочування країни в бік диктатури». «Шокуючими були кадри з Донецька, коли голодуючі чорнобильці-інваліди на милицях стояли на колінах, аби їх вислухали. Тепер смерть, ні – вбивство шахтаря-інваліда»,— ідеться в заяві.

УНП нагадує, що «подібна практика застосовувалася в 90-ті роки в Луганську, коли головою ОДА був Олександр ЄФРЕМОВ: голодуючих шахтарів тоді добряче побили на День Незалежності, за що один із них спалив себе на знак протесту». Луганська УНП заявляє «рішучий протест проти наступу влади на демократичні права і свободи громадян, проти запровадження політики кучмізму в її найгіршому – донецькому – варіанті» та закликає луганчан «бути свідомими того, що свої права і свободи потрібно постійно підтверджувати шляхом солідарності в боротьбі».

«Ми підтримуємо протестуючих у Донецьку, тим більше, що там є і представники Луганської області. Ми готові до рішучих дій у боротьбі за права і свободи громадян України», -  наголошується в заяві.

УНП, Луганська область

Читайте також: