Луганська УНП взяла участь у мітингу на захист конституційних прав та свобод луганчан

Луганська УНП до Дня Конституції України разом з громадськими та профспілковими організаціями Луганщини провели мітинг на захист конституційних прав та свобод луганчан.

Під стінами Луганської облдержадміністрації, крім опозиційних політичних партій, зібралися активісти Спілки об'єднань громадян «Трудовий Рух «Солідарність», Конфедерації  вільних профспілок Луганської області, Луганської правозахисної групи.

«Під час акції протесту,— розповідають представники УНП,—  лідери обласних партійних та громадських організацій висловили свою думку з приводу спроби провладних політичних сил сформувати партійні списки в закритому режимі, з метою в черговий раз провести в парламент України «потрібних» людей, але не представників народу і територій».

Мітингувальники направили звернення Президенту України, прем'єр-міністру, генаральному прокурору України, міністру соціальної політики, а також керівникам області — губернатору Володимиру Пристюку і голові облради Валерію Голенку.

В ньому вони вимагають визнати факти системного порушення положень Конституції та чинного законодавства України на території Луганської області на шкоду багатьом сотень тисяч законослухняних громадян і притягнути до відповідальності винних у цьому посадових осіб.

За словами мітингувальників, існує прихована заборгованість по зарплаті. «Поточна заробітна плата не виплачується в строки, передбачені чинним законодавством України. Терміни виплати заробітної плати щомісячно затримуються на 3-й тижні. Також не виконуються соціальні гарантії з охорони здоров'я і фізичної культури, зокрема не створені умови для їх доступності»,— йдеться у зверненні.

УНП, Луганська область

Читайте також: