Луганська УНП закликає повторити «живий ланцюг» між Сходом і Заходом

«Аби зупинити федералізацію України та позбавити деяких політиків комплексу меншовартості, варто було б повторити «живий ланцюг», з’єднавши крайню східну точку України з крайньою західною, адже ми – єдина соборна держава», – про це заявив голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ під час засідання круглого столу в Луганській міській раді, присвяченого Дню Соборності України.

Лідер Луганської УНП нагадав про події 22 січня 1990 року, коли на підтримку незалежності та на згадку про проголошення Соборності України сотні тисяч українців узялися за руки, утворивши «живий ланцюг» від Києва до Львова.

«Із 22 січня 1919 року – Дня урочистого проголошення «Акту Злуки українських  земель» – минуло 92 роки, а спроби поділити країну не вщухають і досі. На моє глибоке переконання, федералізація, про яку ви мрієте, негативно відобразиться як на законодавчій, так і на фінансовій системі. За Конституцією Україна є унітарною державою, отже, навіть розмови про федералізацію – це прояв сепаратизму», – відповів ТКАЛИЧ опонентам з лівих партій.

«Федералізація призведе до розпаду України і входження окремих її частин до сусідніх держав», – переконаний  політик.

Учасників круглого столу дещо здивував заключний виступ заступника Луганського міського голови Олександра ТКАЧЕНКА, який зізнався, що став «прозрівати» після перегляду документального фільму, який допоміг йому зрозуміти, що український національно-визвольний рух «був не таким уже й поганим», та пригадав, що його батько завжди говорив українською мовою.

УНП, Новини з областей, Луганська область

Читайте також: