Мешканці Квасилова проти відкриття на ПАТ „Волинь-Цемент” цеху зі спалювання сміття

Громада Квасилова повинна зробити усе, щоб не допустити відкриття цеху зі спалювання сміттєвих відходів на ПАТ „Волинь-Цемент” – підприємстві, яке знаходиться в лічених кілометрах від селища. “Адже це може призвести до перетворення Квасилова в зону постійного екологічного лиха”,— вважає голова Квасилівського селищного осередку Української народної партії Павло ДУТКО.

Він запропонував створити ініціативну групу, „яка б розпочала громадську кампанію проти реалізації цього варварського проекту”, оскільки позиція квасилівчан з цього приводу нікого не цікавить.

”Громадські слухання, що стосуються спалювання сміттєвих відходів на „Волинь-Цементі”, відбулися лише в Здолбунові, оскільки підприємство знаходиться на території Здолбунівського району. В Квасилові подібні слухання навіть не заплановані. І це при тому, що Здолбунів знаходиться не так близько до „Волинь-Цементу”, як Квасилів”, – наголосив пан Дутко.

Політик додав, що „цементні виробництва і так є одними з найбрудніших в нашій держав, але цемент плюс викиди від відходів сміття – це вже занадто”. “Така суміш може завдати непоправної шкоди навколишньому середовищу Квасилова і здоров’ю його мешканців”,— підсумував голова Квасилівського селищного осередку УНП.

Читайте також: