Митні угоди зметуть з українських прилавків дешеві продукти — УНП

Можливість  переміщення фізособами СНД товарів на суму 10 тисяч євро без сплати мита завдасть Україні значних збитків. Про це заявив заступник голови Української народної партії Володимир ШОВКОШИТНИЙ, коментуючи поправки до угоди про порядок переміщення фізичними особами товарів для особистого користування через митний кордон Митного союзу.

На  думку заступника голови УНП, наша держава недоотримає до бюджету значних коштів за вивізне товарне мито, а великий попит призведе до зростання цін в Україні.

«Нашим  сусідам по СНД буде вигідніше ввозити дешеві товари з України, ніж виробляти їх. А маніпулюючи курсом валют, Росія може створити своїм громадянам умови для вигідного отоварювання за кордоном: раніше «російська глибинка» скуповувалася в Москві й Петербурзі, тепер об’єктом «вимітання» товарів стане наша держава»,— говорить ШОВКОШИТНИЙ.

При цьому, нагадує політик, Росія обмежує українським виробникам експорт своєї продукції.

«Українці заплатять велику ціну за підписання АЗАРОВИМ договору про Митний союз. Не за горами введення в Україні карток на основні продукти харчування, які дотуються з бюджету», – прогнозує Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

УНП

Читайте також: