На День Незалежності Менська влада не знайшла 7 тис грн

Замість організувати свято, влада менян провела те, що прийнято прийнято називати «захід»: святкові заходи до 20-ї річниці незалежності України влада організувала 23 серпня о 15 годині у великій залі районного будинку культури, вхід був безкоштовний.

Були виступи, грамоти, а по закінченню: концерт Менщини.

Новий рік, 9-е травня, Івана Купала, день міста, котрий приурочують до дня зміни в місті однієї окупаційної влади на іншу, проведення Троїцького ярмарку, ці дні чиновники намагаються хоч якось зробити святом для людей. А от день проголошення державної незалежності України для них немов не свято, а скорбота. То що ж відбувалося в Мені у день 20-ї річниці найбільшого державного свята? Вдень для спортсменів провели спортивні змагання на стадіоні.

Але меняни очікували не лише спортивних змагань та якихось бюрократичних заходів у майже порожньому залі РБК, а справжнього свята. Правильно і справедливо очікували. І ввечері прийшли в центр. В центрі нічого, кажуть свято на стадіоні. Добре, пішли туди. Але там, отакої, платний вхід – з діток по 10 гривень, з дорослих по 20.

Намагаюся з’ясувати в міськраді, що ж то було? Спочатку пояснює працівник міськради Віталій Тимошенко – всі знали що на стадіоні буде платне грандіозне шоу, я сам розклеїв по Мені десь 70 їхніх оголошень! І на кожному була вказана ціна входу.

Питаю в секретаря міськради Валентини Новик, котра уточнює, що вона є першим заступником голови Міськради – що Менська міськрада проводила 24-го і на що виділялися кошти, ким і які рішення з цього приводу були прийняті?

Відповідає, що нічого міськрада не проводила і ніяких рішень не було.

Це чує Віталій Тимошенко, котрий на питання – чи в робочий час він розклеював оголошення, запевнює – ні, після роботи. А потім додає – велосипедом, що не маю права після роботи розклеювати оголошення?

Заходжу до голови міськради Фесюна Федора Івановича.

Пояснює так.

Міськрада головні заходи проводила спільно з райдержадміністрацією та райрадою 23-го в районному будинку культури. Виступав, вручав грамоти. 24-го нагороджував переможців спортивних змагань. Так, відповідні рішення в міськраді були прийняти і певні кошти виділялися на ті ж призи. 1600 гривень було виділено на салют. Була і спонсорська допомога.

Щодо грандіозного шоу ввечері, то в міськради на нього грошей не знайшлося (потрібно було 7 тисяч). Чим міг їм допоміг – дав машину і працівника, щоб розклеїв афіші. Під час шоу виступав зі сцени — вітав менян з святом. Це було організовано для молоді, старші могли подивитися безкоштовний концерт Менщини в районному будинку культури 23-го.

Лукавить Федір Іванович, – на ремонт в міськраді кошти є. Будівлю комунального підприємства ремонтують, трактора придбали. На інші свята гроші знаходяться. Чому ж 7 тисяч не знайшлося для заїжджих артистів? Чому районний відділ культури нічого молодіжного не зміг представити? Коли в райсуді директор будинку культури разом з завідуючим райвідділом культури обґрунтовувала необхідність звільнення з РБК Валентини Кушніренко, то говорила, що тепер розвиватимуть молодіжне. Кушніренко звільнили, а молодіжні програми районний будинок культури так і не може забезпечити? Втім, своїм також потрібно платити.

То що ж відбувається? Як молодь в армію забирати на безкоштовну строкову військову службу, так держава тут як тут. Як відмовляти у безкоштовному навчання у вишах, також у держави очі сіркові. Як без роботи змушувати жити, також держава рада старатися. А як на День Незалежності свято молоді влаштувати безкоштовно, так зась?

Ні, не люблять чиновники цей день, не свято воно для них. Бо добре знають, що в незалежній демократичній державі головну роль відіграють її патріотично налаштовані громадяни. А чиновники в ній, звичайнісінькі службовці з безліччю обов’язків і такими ж, як й у всіх громадян, правами.

Колись радянських чиновників пересмикувало від побажання – щоб ти жив на одну зарплату. Сьогодні їх проймає жах від побажання – щоб ти жив у по-справжньому незалежній та демократичній Україні, де кожен українець є патріотом своєї держави. Бо в такій державі ні корупції, ні авантюризму та самодурству чиновників місця не буде.

Ні, не потрібна їм ні міцна державність, ні патріотизм українців.

Але, якщо їм воно непотрібне, то нам усім дуже потрібна і міцна демократична держава, і патріотичне суспільство, бо від них прямо залежить наш добробут. Нам потрібна сприятлива до нас держава, і зробити її такою маємо саме ми.

Або ми станемо справжніми господарями в місті і країні, або з нами і далі чинитимуть так, як вчинив на 20-ліття незалежності з нами голова міськради Фесюн Федір Іванович разом з іншими депутатами міськради та членами виконкому.

Сергій Трегубенко

Менський район Чернігівської області

Новини з областей, Чернігівська область

Читайте також: