На довиборах до ВР Криму «регіональна» влада відпрацювала схеми фальсифікації — УНП

Довибори до Верховної Ради Криму, що відбувалися минулої неділі в Сімферополі, були  позначені масовим  фальшуванням з боку регіоналів. Про це заявив голова Кримської організації Української народної  партії Олег ФОМУШКІН, спираючись на численні свідчення учасників виборів від опозиції, спостерігачів,  представників ЗМІ.

«Маніпулювання законом в окрузі № 13 почалося з висування 20 кандидатів, 15 із  яких виявилися «технічними» — від сателітів Партії регіонів, і 13 (!) зняли свої кандидатури після формування виборчих комісій, залишивши в них своїх представників, – розповідає ФОМУШКІН.— Далі почалася боротьба з конкурентами – так виборча комісія АРК зняла з реєстрації головного суперника регіоналів Олександра ОСТАПЕНКА, якому лише за рішенням суду вдалося відновитися».

Лідер Кримської УНП привернув увагу до «зухвалих дій» виборчих комісій у день голосування, коли «організовуючи «платне голосування на дому», а в такий спосіб проголосувала майже третина виборців, вони зробили все можливе, щоб не допустити участі в голосуванні вдома «не своїх» членів комісій та спостерігачів».

На  підтвердження Олег ФОМУШКІН наводить приклад, як на дільниці № 54 спостерігачеві від КПРС не знайшлося місця в автомобілі, і він поїхав на власному навздогін, але машина ДВК пішла у відрив, про що спостерігач розповів на камеру ЧТРК.

Камера  зафіксувала також, як голова цієї дільничної комісії кидалася з кулаками на журналістів.

«Уже не дивує, що на одній із дільниць у сейфі комісії виявили листівки замість бюлетенів, на іншій – десяток заяв про голосування вдома, написані однією рукою, -перелік порушень можна продовжувати. Проте суспільство має зробити певні висновки з нахабної поведінки голови ДВК № 54, для якої не існує закону і яка є уособленням усієї януковичеської влади. Ось вона в дії, загроза не лише демократії а й існуванню Української держави», – підсумував Олег ФОМУШКІН.

УНП, Новини з областей, Крим

Читайте також: