НІКОЛІНА: «Рівненські «Батьківщина», «Фронт змін» і «Свобода» самоусунулися від визначення кандидатів на округи»

Голова Рівненської обласної організації Української народної партії Світлана НІКОЛІНА жорстко розкритикувала підходи рівненських осередків ВО «Батьківщина», «Фронту змін» і ВО «Свобода» до формування списку кандидатів у мажоритарних округах. За її словами, вони самоусунулися від визначення кандидатів, посилаючись на те, що ці питання вирішує центральне керівництво партій.

Політик наголошує, що опозиція могла б «цілком успішно боротися з владою навіть за умов недостатнього фінансового забезпечення, яке точно ніколи не перевершить наявні в регіоналів ресурси». Вона нагадує, що ще два місяці тому опозиційні сили Рівненщини підготували меморандум про головні принципи, при дотриманні яких вони реально могли б перемогти в кожному з мажоритарних округів.

«По-перше, кандидат має бути єдиний на кожен округ, але узгоджений абсолютно всіма опозиційними політичними силами області. По-друге, хто конкретно має кандидувати в округах, має вирішуватися не в Києві, а в Рівному. По-третє, кандидат має відповідати певним критеріям, а не бути визначеним десь кимось виходячи з невідомо чого»,— говорить очільниця рівненської УНП.

Вона порівнює нинішню ситуацію з виборами в Радянському Союзі, які перетворилися на формальність,  бо кандидати визначалися за зачиненими дверима.

«Тепер знову все вирішують вожді, а людям відводять роль статистів: ти проти влади – голосуй, за кого скажемо»,— констатує НІКОЛІНА і закликає опозицію до публічності й демократичності, які, на її переконання, є «найкращим запобіжником проти поразки на виборах та, в разі успіху, проти появи «тушок» і депутатів-кнопкодавів, які орієнтуються на волю вождя, а не на український інтерес».

«Ми сподіваємося, що український політичний проект, який твердо стоятиме на засадах націонал-демократії, з’явиться вже на цих виборах і зможе скласти гідну конкуренцію партіям «вождівського» типу. Бо лише командна гра українських патріотичних сил здатна забезпечити Україні перспективу», – резюмувала голова Рівненської обласної організації УНП.

Рівненська область

Читайте також: