Олександр Клименко закликав офіційний Київ відреагувати на події у Донеччині

      Попри те, що Генеральна прокуратура України визнала рішення Донецької міської ради про проведення референдуму з розширення економічних, гуманітарних та кадрових повноважень регіону незаконним, донецька влада оголосила підготовку до референдуму.

      Коментуючи дії донецької місцевої влади, лідер Української Народної Партії Олександр Клименко зазначив: «Поки увага українців була прикута до воєнної та політичної інтервенції Росії на території України, донецька рада, представлена у більшості своїй депутатами від Партії регіонів, почала дестабілізовувати ситуацію зсередини».

     «З одного боку, Донецька міська влада засуджує провокаційні дії на території регіону, а з іншого – намагається спровокувати нові загрози цілісності України. Рішення про референдум має бути скасовано на позачерговій сесії»,—  зазначив політик та підкреслив, що Донецька міська рада не вперше приймає незаконні рішення,— «У 2006 році Донецька міська рада приймала рішення по російській мові, котре потім було відмінено Донецькім апеляційним судом».

   «Вчора відбувся силовий захват будівлі Донецької обласної ради. Внаслідок чого і по цей час паралізована робота обласної ради та державної адміністрації. Зараз схожий сценарій розігрується у Харкові. Офіційний Київ досі не відреагував на це»,— підкреслив лідер УНП та закликав владу нарешті «власноруч включатися до внутрішніх державних питань, а не чекати, що це за неї зроблять зовнішні сили».

    Також Олександр Клименко підкреслив важливість доступу населення України до правдивої інформації. «Та інформаційна війна, яка вже давно ведеться проти нашої держави, обернулася на справжню інформаційну загрозу. Люди, що дивляться російські та деякі вітчизняні телеканали, дезорієнтовані у реальності, вони не можуть надати адекватну оцінку тому, що відбувається в Україні. Проводити референдуми в такій ситуації – це злочин проти народу»,— заявив Олександр Клименко.

    Політик закликав представників влади, місцевих депутатів, журналістів керуватися у своїх діях насамперед національними пріоритетами, безпекою українців та цілісністю держави. «Незважаючи на політичні кольори  та переконання ми всі залишаємося громадянами України. Будь яка невеличка ідеологічна перемога може обернутися величезним програшем для держави. Тому закликаю сьогодні усіх діяти в інтересах єдності України»,— зазначив лідер УНП.

Донецька область

Читайте також: