Партія регонів планує привласнити Кіровоградський театр Кропивницького

«Влада збирається взяти під контроль Кіровоградський обласний музично-драматичний театр ім.М. Л. Кропивницького аби контролювати бюджетні кошти та українську культуру», – про це заявив голова Кіровоградської обласної організації Української народної партії Олександр РАТУШНЯК.

За його словами, на черговій сесії Кіровоградської обласної ради, без згоди учасників театральної трупи, готувався проект рішення щодо звільнення з посади нинішнього директора театру Михайла Ілляшенка, котрий за останні 9 років зумів вивести театр із фінансової кризи та підняти його на високий професійний рівень.

“Таким чином голова Кіровоградської обласної ради (член ПР) Микола Ковальчук вже намагається поставити свого однопартійця  Ігоря Спинула, котрий (як сам зізнався) ще не ознайомлений із діяльністю театру”,— переконаний голова Кіровоградської УНП. Він зазначив, що «в Спинула є значна перевага перед попереднім директором – він член партії Регіонів, чим не може «похвалитися» Михайло Ілляшенко. І в цьому теж не остання причина його звільнення!», – вважає голова РАТУШНЯК.

Актори театру вважають, що бажання звільнити нинішнього директора спричинене прагненням «регіоналів» розпоряджатися фінансовими потоками, які підуть на реконструкцію театру, а згодом і оновленим приміщенням в центрі міста має керувати теж «своя людина», що забезпечить їм зручне здійснення «відкатів» та інших махінацій».

Кіровоградська обласна організація Української народної партії вже готує відповідні заяви та звернення, щоб відстояти Михайла Ілляшенка на посаді директора і водночас зберегти кращих традицій Першого професійного українського національного театру.

Кіровоградська область

Читайте також: