Понад 6 годин УТ-1 транслював вибори в Росії — УНП

«За останні два роки Перший Національний телеканал України (УТ-1) перетворився на плацдарм для антиукраїнської пропаганди», – про це йдеться в Заяві Рівненської обласної організації Української народної партії. Партійці наголошують, що за покриттям УТ-1 – найбільший державний канал України, його діяльність здійснюється за гроші громадян України, і за логікою, канал мав би показувати те, що цікаво українцям.

Проте, наголошується у заяві УНП, у неділю 4 березня, замість звичного підсумкового випуску новин, глядачам Першого національного понад 6 годин ретранслювали ефір російських федеральних каналів про вибори в Росії.

«З 18:00 в рамках передачі «Підсумки тижня» на каналі проходив телемарафон з приводу президентських виборів у Росії, який звівся до ретрансляції російських федеральних каналів «Россия 24», «Россия 1», «Россия 2» та «Первый канал. Всемирная сеть». В ефірі показали мітинг-концерт із Манежної площі на підтримку Путіна; мітинг на Лубянській площі; селекторну нараду Путіна з керівниками його виборчих штабів; ток-шоу Дмитра Гордона «Гражданин Гордон – Честные выборы». «Завершився ефір пізно вночі концертом російського гурту «Любэ» на Манежній площі на підтримку того ж Путіна», – констатують партійці.

Українська народна партія вкрай обурена такими діями керівництва УТ-1. Партійці готують звернення до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, аби та зупинила перетворення каналу на «смітник дешевих московських субпродуктів».

УНП

Читайте також: