РІВНЕ. Міський голова готовий… продавати гранітні бордюри партіям «за прийнятними цінами»

Рівненська  обласна організація  Української народної партії не отримала від міського голови обласного центру Володимира ХОМКА  чітких відповідей на свій інформаційний запит про долю демонтованих у місті гранітних бордюрів. Натомість в офіційному документі мер повідомив, що… «міська влада готова сприяти їх реалізації для потреб партії за прийнятними цінами».

Тиждень тому обласна організація УНП  направила міському голові Рівного інформаційний запит, у якому вимагала пояснити, з якою метою комунальні служби проводять демонтаж та заміну кам’яних бордюрів на дешеві  бетонні. Чиновника просили також повідомити про терміни експлуатації бордюрів, виготовлених із зернистого граніту, який фактично є вічним матеріалом, та про вулиці, на яких проводилися такі роботи.

Відповідей на ці питання в УНП не отримали: міський голова не навів жодного документу, жодного нормативного акту, жодних розрахунків.

«За словами ХОМКА, «експлуатація гранітних бордюрних каменів здійснюється до моменту збереження ними технічних та естетичних параметрів, згідно з державними будівельними нормами». Іншими словами, знімати їх необхідно лише після авіабомбардування чи тяжкого механічного пошкодження. У нашому ж випадку демонтують абсолютно гладенькі екземпляри»,— говорить голова Рівненської обласної організації, член Правління УНП Світлана НІКОЛІНА.

«Якщо міський голова вважає, що діяльність політичної партії зводиться до вимощування приватних подвір’їв гранітом, то він помиляється, статут такого не передбачає,— коментує НІКОЛІНА комерційну пропозицію, що міститься у відповіді на інформаційний запит.— Розглядати питання експлуатації бордюрів у політичних цілях можна хіба що в революційний час для зведення барикад. І якщо влада й надалі вважатиме народ за бидло, настане цей час уже скоро».

Наразі  представники партії констатують, що в Рівному демонтаж бордюрів із зернистого граніту триває: такі роботи виконуються на вулиці Білій — навпроти Рівненської філії Міжрегіональної академії управління персоналом, а також повністю демонтовано близько 100 метрів гранітних бордюрів біля магазину побутової техніки «Ельдорадо» по вул. Сагайдачного.

Тож Рівненська обласна організація УНП надіслала міському голові додатковий інформаційний запит, у якому вимагає офіційно вказати вартість 1 метра демонтованого бордюрного каменю із зернистого граніту, вартість 1 метра нового бордюрного каменю із зернистого граніту, вартість 1 метра бетонного бордюру, термін експлуатації  бордюрного каменя із зернистого граніту згідно з державними будівельними нормами з посиланням на статті та нормативні документи, а також у якому році в Рівному почали встановлювати бордюрний камінь із зернистого граніту.

Рівненська область

Читайте також: