РІВНЕНЩИНА. Активісти УНП почистили берегову лінію Горині та облаштовують Пам’ятник жертвам голодомору

Активісти Рівненської обласної організації Української народної партії, які беруть участь у екологічному таборі проти добудови Хмельницької АЕС, почистили  берегову лінію Горині від побутового сміття та взялися облаштовувати пам’ятник жертвам голодомору в селі Вельбівне.

«Ми сьогодні тут, бо вважаємо, що на позицію місцевих людей атомники і влада закривають очі. Зокрема, переважна більшість мешканців села Вельбівне, (де зупинилися активісти – одне з найближчих сіл до атомної станції), – проти добудови»,— зазначив комендант екологічного табору «Чорнобиль, Фукусіма, ХАЕС?», заступник голови Рівненської міської організації УНП Олександр КАЗИМІРСЬКИЙ.

Представник УНП також зазначив, що активісти «не просто сидять в наметах, а намагаються провести цей час з користю для місцевої громади». «Хочемо запросити на наше таборування керівництво атомної станції, щоб вони пояснили людям, як і чому це відбувається – що народ із навколишніх сіл проти, а ніхто на цей народ не зважає», – розказав КАЗИМІРСЬКИЙ.

«Будемо проводити по навколишніх селах просвітницьку роботу, спілкуватися з людьми, щоб донести інформацію про потенційні небезпеки до тих людей, які її ще не мають», – підсумував Олександр Казимірський.

Нагадаємо, 31 липня обласна УНП ініціювала піший хід районами Рівненщини проти добудови Хмельницької АЕС. Наразі екологічне таборування противників забудови проходить Острозькому районі.

УНП, Рівненська область

Читайте також: