РІВНЕНЩИНА. УНП розгорнула екологічний табір проти добудови ХАЕС

УНП розгорнула екологічний табір для противників добудови Хмельницької АЕС

Близько 200 чоловік взяли участь в акції протесту «Чорнобиль… Фукусіма… ХАЕС?», що відбулась 31 липня на Рівненщині за ініціативи Рівненської обласної організації Української народної партії. Учасники акції пройшли пішою ходою з Гощі та Здолбунова до Острога з вимогами заборонити добудову 3-го і 4-го енергоблоків на Хмельницькій АЕС. Голова обласної УНП Світлана НІКОЛІНА також зазначила, що «важливим завданням акції було донести до кожної людини, що її думка і голос – важливі».

Крокуючи через населені пункти трьох районів Рівненщини, учасники протесту заходили у двори місцевих мешканців та проводили з ними роз’яснювальну роботу проти добудови ХАЕС. Як і очікувалось, абсолютна більшість жителів Острозького, Гощанського та Здолбунівського районів не бажають, щоб неподалік їх житла з’явилися два нових ядерні енергоблоки.

Близько 18.00 години на центральному майдані Острога відбувся мітинг, до якого долучилося чимало мешканців районного центру. На мітингу із словом до місцевої громади звернулися голова обласної УНП Світлана НІКОЛІНА, голова Комітету національного порятунку України в Рівненській області Роман КОВАЛЬ, депутат Острозької районної ради Інна ГВІЗДА, мешканець Острога Віталій ВРУБЛЕВСЬКИЙ та інші.

Виступаючі повідомили, що «Верховна Рада може прийняти Закон про добудову ХАЕС виключно із погодженням про розташування блоків з органами місцевого самоврядування. А такого погодження вже кілька місцевих рад не дали. І до речі, жодна ще не схвалила добудову. Тож наразі законних підстав для добудови ХАЕС немає».

Увечері в рамках акції поблизу с. Вельбівне Острозького району було розгорнуто екологічний табір, учасники якого позиціонують себе як противники добудови нових ядерних енергоблоків на ХАЕС. Всі бажаючі можуть долучитися до екологічного таборування. Харчування та перебування в таборі – безкоштовні.

УНП, Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: