Рівненська УНП позиваєься до Януковича через скасування Дня Свободи

Голова Рівненської обласної організації Української народної партії Світлана Ніколіна позивається до Януковича через скасування Дня Свободи. За її словами, до такого кроку її підштовхнули однопартійці з Рясницького осередку УНП, що в Гощанському районі на Рівненщині. «Об’єднання святкування Дня Свободи із Днем Соборності є нелогічним та історично не вмотивованим, адже це два історично різні свята»,— наголошує голова Рівненськї УНП.

Представники УНП звернулися до Вищого Адміністративного Суду із вимогою визнати незаконним Указ Президента України Віктора Януковича № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат та професійних свят», яким Янукович скасував Указ свого попередника Віктора Ющенка від 19 листопада 2005 року № 1619 «Про День Свободи» і переніс відзначення цього дня з 22 листопада на 22 січня – День Соборності.

НІКОЛІНА переконана, що «Президент Янукович дозволив собі скасувати свято Помаранчевої революції лише з однієї причини – через панічний страх перед українським народом». "Сама згадка про Майдан 2005 року вводить Віктора Януковича у стан заціпеніння. Влада прикривається тим, що об’єднує два свята в один день, але це сумнівне виправдання, оскільки якщо День Соборності святкують, базуючись на історичних подіях, то День Свободи – це більше свято духу, який не можна знищити, скасувавши указ, – наголосила політик.

«Можна скасувати День Свободи, але не можна знищити вільний дух українців, загартований віковою боротьбою за незалежність»,— підсумувала Світлана Ніколіна.

УНП, Новини з областей, Рівненська область

Читайте також: