Рівнянам показали проекти пам'ятників Т. БУЛЬБІ-БОРОВЦЮ

104-й річниці від дня народження засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця у Народному Домі Рівного присвятили дві події: презентували книгу житомирського автора Сергія Стельниковича «Український національний рух опору Тараса Бульби — Боровця. Історичний нарис» та на обговорення фахівців і громадськості представили два варіанти робочих ескізів майбутнього пам'ятника відомому повстанцю. Він має постати на проспекті Директорії в обласному центрі, де кілька років тому було закладено й освячено його наріжний камінь.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської обласної організації УНП.

Пам'ятник нашому землякові мав постати у Рівному ще у 2008 році. Однак через дороговизну матеріалів, з яких його мали спорудити, ескіз пам’ятника так і залишився на презентаційному біг-борді.

У новому варіанті пам'ятник так само пропонують звести з бронзи ти граніту, однак він має бути дещо скромнішим за розмірами. Тарас Бульба-Боровець, за задумом, постане одноосібно.

Над двома новими варіантами працювала ціла група скульпторів: Володимир Стасюк, та брати Андрій і Володимир Сухарські.

За словами Володимира Стасюка, на презентованих моделях – вдала композиція, такого образу немає ніде, зосередились на фігурі самого генерала-хорунжого.

Віддати перевагу котромусь одному з двох образів діяча українського повстанського руху буде нелегко. Адже навіть під час першого обговорення думки розділилися.

За словами організаторів презентації, керівників обласної та міської організації УНП Світлани Ніколіної та Романа Коваля, обговорення двох варіантів майбутнього пам'ятника завершиться вже найближчим часом. Далі ініціативна група планує звернутися до міської ради аби отримати гроші на його зведення.

Рівненська область

Читайте також: