Сьогодні одесити привітають Януковича із днем народження: «З Новим Роком — З Новим Строком»

Перед сходами Одеської обласної державної адміністраціії після кількох днів пікету проти прийняття мовного закону міська влада поставила паркан. Але на цьому, як зазначають в обласній УНП, крапку ніхто не ставить. 9 липня біля стін адміністрації відбудуться народні гуляння з приводу дня народження Президента України. У програмі — дитяче шампанське, співи, запис привітання та побажань шановному Віктору Федоровичу і, звісно, подарунки!! Дрес-код — святковий. Святкування буде проходити під кодовою назвою «З Новим Роком — З Новим Строком чи Спасибо, что покращив!»

В Обласній УНП розказали, що до того, як адміністративне приміщення обнесли парканом, пікетували адміністрацію 4 дні поспіль, а на п'’ятий  день — 8 липня о 12:00 в Одесі відбулась акція — хода «Олені за Партію Регіонів».

«Ми довго думали про те, що велика кількість людей голосує за Партію Регіонів заради обіцянок, так чи інакше пов'язаних з російською мовою. Російська мова настільки важлива для цих людей, що вони не помічають інших радощів покращення — у вигляді все більшої корупції, псевдореформ, спрямованих на збагачення представників влади, і банальну недалекість їх обіцянок. Змішавши все лайно, яке чиниться ПР з російською мовою, додавши трохи перцю і гумору, ми отримали образ оленя»,— розказали організатори акції.

Учасники акції у масках оленів пройшли ходою від кута Дерибасівської — Преображенської до Тещиного моста через Приморський бульвар. Хода пройшла під гімном «Оленi, оленi» групи ТІК та плакатами, усіляко прославляючими Януковича, Партію Регіонів і російську культуру з мовою. Прославляючи так, як вони на це заслуговують.

Вони наголошують, що «олень — це не просто російськомовний громадянин. Це глибоко страждаюча від утиску своїх російськомовних інтересів людина, що живе в Україні. Причому, головною її проблемою є саме російська мова а не закон, безпека, демократія і свобода.

Під час акції були висунуті пропозиції:

1. Ввести бандитську феню регіональною мовою в держустановах відповідно до Законопроекту «Про основи державної мовної політики ». Адже там більш ніж десять відсотків вважають цю мову рідною.

2. Прийняти програми розвитку фені в регіонах. Точніше, тут скоріше мова про те щоб просто розсекретити діючі з 2010 року програми з розвитку Фені.

3. Забезпечити можливість канонічної освіти за поняттями — при наявності бажаючих, відкривати в школах класи з мовою навчання — фенею.

4. Прирівняти відсидку у в'язниці до університетської освіти, і судимість — до посади професора. Причому, за кожну судимість додавати до звання професор ще одну букву «ф».

Ввести орден золотого унітазу як вищу нагороду оленячої Малоросії.

Оскільки герої Західної Україн оленів обурюють — ввести нових героїв, з яких бере приклад хоча б еліта нашої країни.

Організатори зазначають, що люди на вулиці сприймали акції по-різному. Хтось реготав, хтось не розумів, про що мова, хтось обурювався. «Ми з жалем усвідомлюємо, що когось обурить ця акція … Швидше за все, тих, хто побачить в оленях себе»,— зазначили організатори.

Одеська область

Читайте також: