Сокоринський: Мовна кампанія ПР, схоже, провалилася

«Кампанія ПР по організації підтримки антиукраїнського закону КаКа, провалилася», — заявив голова Дніпропетровської організації Української народної партії Анатолій СОКОРИНСЬКИЙ.

Такий висновок він зробив з повідомлення на сайті обласної ради про обговорення цього проекту у Петриківському районі, де ствердужується, що за цей закон поставила свої підписи тисяча чоловік та надруковане наступне: «І хоча у районі немає жодного населеного пункту населення якого на 10 і більше відсотків складалося не з етнічних українців, представники інших національностей вважають підняття в суспільстві проблеми мовної рівності цілком слушним. Хоча при цьому у переважній більшості погоджуються з тим, що державною мовою в Українській державі повинна бути українська».

«Це при тому, що вони тиснули, змушували бюджетників збирати підписи  і, начебто, тисяча голосів на весь район? В самому повідомленні говориться лише про „представників інших націй“, причому навіть тут сказано про підтримку „підняття в суспільстві проблеми“, а не цього закону!  Про точку зору українців і не згадують, мабуть, почули щось неприємне. Щодо ж цифри голосів, то ми знаємо, як рахують учні Кидалова, їхні цифри треба ділити на шістнадцять»,— переконаний СОКОРИНСЬКИЙ.

Читайте також: