Сумщина. Місцеві можновладці взяли на озброєння гасла УНП

Завдяки впровадженню  програми «Купуй своє» обласна влада  збирається наповнити сумський ринок  товарами місцевих виробників і створити ледь не райські умови для місцевих підприємств. Про це розповіли в обласній організації УНП.

«Звісно, це добре, що влада Сумщини нарешті «заразилась» місцевим патріотизмом,— говорить голова обласної організації УНП Сергій БУТКО. -  Але хотілося б щоб і методи, якими  буде впроваджуватись ця програма теж відповідали цивілізованим і прозорим критеріям ринкових умов. Бо деякі наміри, як  приміром те, що  40 відсотків продукції, яка буде  реалізовуватися в сумських супермаркетах, повинна бути  виключно від місцевого виробника, теж нагадують радянське  державне регулювання.  Не виключено, що за таких обмежень на прилавки потрапить хоча і своя, але не зовсім якісна продукція. Бо справжніх «брендових» виробників в регіоні зовсім мало».

На  думку партійця, «такі  дії  пахнуть  також  нездоровим лобізмом для місцевих підприємств, для яких питання якості  своєї продукції автоматично відходить на задній план. Та й смішно чути від можновладців, що «сумське» набагато краще, бо в цих товарах не використовують консервантів та гмо — домішок».

«Але те що в  області зрозуміли, що майбутнє саме за «своїм», хай не лише «сумським»,  а в цілому за всім  «українським» — вже добрий знак. Добре, аби така тенденція розповсюдилась і на всю країну»,— зауважив представник УНП.

УНП, Новини з областей, Сумська область

Читайте також: