СУМЩИНА. Відкриту інформацію сумчани дістають із боями — УНП

Закон «Про доступ до публічної  інформації» на Сумщині виконується на дуже неналежному рівні. Про це заявила член Проводу обласної організації Української народної партії Ганна БОНДАРЕНКО, коментуючи підсумки нещодавнього дослідження громадських організацій регіону стосовно виконання посадовцями цього законодавчого документу.

Ганна БОНДАРЕНКО розповіла, що «найчастіше відписки чиновників, з якими стикаються журналісти, громадські діячі і прості сумчани, починаються словами «Ваш запит не є обґрунтованим», хоча запитувач не зобов’язаний пояснювати, навіщо йому потрібна інформація, або «ця інформація є конфіденційною», хоча в запиті йдеться про витрачання бюджетних коштів».

Найбільше ж, за словами представниці УНП, посадовців виводять з нервової рівноваги питання тендерних закупівель. «Приміром, державне підприємство «Краснопільський лісгосп» не захотіло ділитися інформацією про ціни продажу їхньої деревини в офшорний Кіпр на запит місцевого «Бюро аналізу політики»», – зауважила вона.

На  думку Ганни БОНДАРЕНКО, «єдиний спосіб зробити Закон дієвим – це взяти його виконання під пильний громадський контроль і забезпечити широку публічність виявлених фактів порушень».

УНП, Сумська область

Читайте також: