Сумщина. Високопосадовці області виявились найбільш «закритими»

Голова обласної державної адміністрації Юрій Чмирь лише  на екранах телевізорів та на шпальтах газет виглядає  відкритим  і люб’язним перед громадою, а насправді ж прозорістю в діяльності його команди і не пахне. Саме так голова Проводу обласної організації УНП Віталій ВОЛОЩУК прокоментував результати рейтингу «Тайнус Агентус», який запровадили місцеві громадські діячі і журналісти аби визначити  посадовців, які методично приховують публічну інформацію від журналістів та представників неурядових організацій.

Як розповів представник УНП, саме губернатор виявився найбільш «закритим» для громадськості. На другому місці опинився – Микола КОРОЛЬ, начальник управління капітального будівництва Сумської ОДА, а третім у антирейтингу виявися Анатолій ВЕРБОВИК, начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області.

«Представники місцевих неурядових організацій та ЗМІ  зверталися до розпорядників інформації з офіційними запитами, які здебільшого стосувалися підозріло корупційних державних закупівель палива, послуг та харчів,— додав партієць.—  Як  виявилося, велика кількість посадовців або ж просто не воліла ділитися інформацією з громадою або ж просто ігнорувала запити, фактично порушуючи Закон України «Про доступ до публічної інформації».

На переконання Волощука, сьогодні пріоритетом для влади є зовсім не прозорість, а окозамилювання жителів області. «Плани з піар-кампаній доведені до відома кожного управління і відділу в облдержадміністрації. Скоро їх чиновники будуть твердити, що і сонце встає на Сумщині лише завдяки турботі і піклуванню президента  Януковича і губернатора Чмиря»,— зіронізував голова Проводу.

Сумська область

Читайте також: