Відстрочка дефолту у США дає українській економіці шанс, і ним потрібно скористатися — експерт

«Вилікуватися від страху перед обвалом світових фондових ринків можна тільки тоді, якщо Україна розвине внутрішній ринок та внутрішнє виробництво», – переконаний експерт з економічних питань, член Центрального проводу Української народної партії, Борис КУШНІРУК.

За його словами, «українська економіка імпортозалежна, наша грошова одиниця занадто прив’язана до іноземних валют через залежність від експорту сировини». «Тому у нас з жахом сприймають чергову новину про падіння індексів на світових фондових майданчиках», – констатував експерт.

«Попри постійні заяви про глобалізацію, сьогодні спостерігається зворотній процес, коли у кожному регіоні дедалі більший попит має продукція адаптована і вироблена саме для потреб споживача цього регіону», – сказав КУШНІРУК. Він переконаний, що «наша країна матиме свій стабільний ринок лише тоді, коли розвине внутрішнє виробництво і внутрішній ринок, почне «виробляти та купувати» українське». «Такими є вимоги сучасної світової економіки», – додав представник УНП.

Натомість Україна, за словами експерта, «бере кредити, купує продукцію імпортну, маючи аналогічну у себе, а це веде до затягування боргового зашморгу, який задушить українську економіку при черговому різкому коливанні долара чи євро, як це було у 2008 році». «Запобігання дефолту у США дало нам шанс, і ним потрібно скористатися, інакше житимемо у постійному страху, а майбутні покоління ще довго розраховуватимуться за безпечність теперішньої влади»,— резюмував Борис КУШНІРУК.

Новини з областей

Читайте також: