ТКАЛИЧ: «У Патріарха Кирила є своя країна, а в Україні буде своя помісна церква»

«Вчора ми не чіпали Кирила, бо він проводив богослужіння в храмі, але те, що сьогодні він проводить літургію на площі поруч – це політика», –  так голова Луганської обласної УНП Валентин ТКАЛИЧ прокоментував акцію, яку сьогодні представники УНП та інших громадських і політичних організацій провели в Луганську.

ТКАЛИЧ зауважив, що партійці вважають «недоречним розміщення біл-бордів на вулицях міста з зображенням Патріарха Московського і всієї Русі Кирила, на яких написано про те, що Патріарх Кирило – це Патріарх Луганщини».

«Не всі ставляться до візиту Кирила однаково. У нього є своя територія, своя країна, де він може проводити подібні зустрічі. А ми хочемо, щоб в Україні була своя Українська помісна церква», – наголосив очільник обласної УНП.

Він пояснив, що «акцією з прапором, луганчани спробували висловити свою думку з приводу приїзду Патріарха Кирила на Луганщину». «Ми хотіли сказати Гундяєву, Путіну і Медведєву, що на цій землі є господар», – підсумував сьогоднішню акцію і керівник громадської організації «Луганці» Сергій КОВАЛЕНКО.

Читайте також: