ТКАЛИЧ: «Від промислового ЛУГАНСЬКА залишились тільки руїни»

«Від колись потужного промислового центру України – Луганщини – залишились тільки руїни: мабуть, ті самі, про подолання яких розповідають у передвиборчому ролику Партії регіонів»,— так роботу правлячої партії на теренах області охарактеризував голова Луганської обласної організації Української народної партії Валентин ТКАЛИЧ.

За його словами, результати «господарювання» регіоналів можна побачити практично в кожному місті чи селищі Луганської області. «Це розорений край з напівзруйнованими цехами та заводами, з яких вивезено все, що тільки можна вивезти,— каже ТКАЛИЧ.— Наприклад, потужне підприємство Стахановський коксохімзавод у 90-і роки, після «воцаріння» Олександра ЄФРЕМОВА на посаді голови Луганської облдержадміністрації, потрапило в поле зору його комерційних структур. Губернатор змусив керівництво заводу купувати газ у своєї фірми втридорога, швидко загнав підприємство в борги, привласнив цінне обладнання, і у 2000 році його визнали банкрутом».

Представник УНП поділяє занепокоєння жителів Лисичанська, які вважають, що аналогічна ситуація може статися і з Лисичанськими содовим та нафтопереробним заводами.

«Тому, мабуть, у Луганській області дуже затребувані різьбярі виробничого обладнання, які в будь-якій іншій країні були б безробітними»,— іронізує ТКАЛИЧ.

Він нагадує і про те, як перед президентськими виборами регіонали обіцяли врятувати Луганський тепловозобудівний завод – у минулому один із найпотужніших у Європі, дати держзамовлення на виробництво. «Але нині він — у процесі ліквідації, яку влада називає «перепрофілюванням». Саме через це були закуплені корейські «Хюндаї», а луганських робітників викинули на вулицю»,— обурюється лідер луганської УНП.

Болюча  для кожного гірника тема — знищення луганського вуглепрому, у результаті чого шахтарські міста Луганської області стали депресивними. Політик наводить приклад Стаханова — ще зовсім недавно зразкового шахтарського міста, яке після закриття всіх шахт «Стахановвугіля», охопило безробіття.  «Тепер це місто-оксюморон: назване на честь шахтаря-рекордсмена, воно залишилося зовсім без вуглевидобувних підприємств»,— зазначає політик.

«У результаті такої діяльності Партії регіонів, яка на теренах Луганщини була при владі упродовж 20 років, область нині в руїнах і нелегальних копанках, б′є всі рекорди з безробіття й одночасно є лідером за еміграцією серед усіх областей України»,— підсумував ТКАЛИЧ.

Новини з областей, Луганська область

Читайте також: