«Тризуб на прапорі будь-якої організації перетвориться на злочин?» – УНП

«Народні депутати бездумно схвалили «кальку» з російського закону, який забороняє фізичним особам використовувати державні символи та носити військову уніформу», – так член Правління УНП Олесь ШЕВЧЕНКО прокоментував прийняття Верховною радою у першому читанні проекту закону «Про внесення змін до деяких законів щодо носіння форменого одягу, використання знаків розрізнення та символіки».

ШЕВЧЕНКО переконаний, що «такий закон фактично заборонить об’єднанням громадян, політичним партіям і громадським організаціям відтворювати державні чи релігійні символи, а також символіку Збройних сил України». «Тож використання тризубу на прапорі будь-якої громадської організації перетворюється на злочин», – зауважив партієць.

«Ухвалення аналогічного закону в Російській Федерації мало на меті монополію влади на всі державні символи та заборону опозиційних партії та організації», – зазначив представник УНП. Він зазначив, що «в Україні теж є існують напівмілітарні організації, які несуть загрозу українській державності та територіальній цілісності держави, проте вони не мають нічого спільного з Україною та її державними символами». «Це, передовсім, так звані російські «козацькі організації» Криму, антиукраїнські військові організації східної та південної України», – зауважив представник УНП.

ШЕВЧЕНКО зауважив, що «з такими сепаратистами треба боротися відповідно до чинного українського законодавства, а не забороняти всі організації, для яких державні та релігійні символи є священними, а військова уніформа використовується виключно для патріотичного виховання населення». «Між іншим, українським законодавством вже давно передбачена заборона діяльності політичних чи громадських організацій, котрі заперечують територіальну цілісність України», – підсумував представник УНП.

УНП, Партійна позиція

Читайте також: