У Білій Церкві створено «Комітет захисту української мови»

У Білій Церкві, відбувся 2-й мітинг проти «язикового» закону і пікетування сесії міської ради. Мітингувальники заявили, що закон прийнятий у незаконний спосіб та вимагали від міської ради визнати місто зоною вільною від незаконного акту.

Як вирок прозвучало, що нинішня влада на чолі з Президентом є окупаційною, а Верховну Раду треба найменувати «зРАДОЮ». Делегація із 3-х осіб, серед яких і голова міської організації Української народної партії Олександр Мельник, на сесії довела вимоги до депутатів. Серед інших вимог було невизнання закону обласною радою, і заклик до виходу депутатів з партій, які у ВР прийняли «закон» розбрату.

Навіть виступаючі на сесії депутати регіонали, литвинівці висловилися, що в місті не буде надано російській статусу регіональної мови. Хоч сесія раніше приймала рішення щодо направлення звернення про непідтримку «язикового» закону, але по завершенні мітингу, за активної підтримки членів проводу голови міської організації УНП, КУНу, «Просвіти», «Свободи» мітингувальники створили «Комітет захисту української мови».

Новини з областей

Читайте також: