У День космонавтики УНП протестувала проти ліквідації державних стратегічних підприємств

«Негайно припинити процес ліквідації державних стратегічних підприємств, таких як ДП «Антонов», ДП «Завод АРСЕНАЛ», ВАТ «Меридіан» тощо, та прийняти програму їх модернізації і розвитку»,— вимагає від Кабміну українська народна партія, Українська народна молодь, КУН, УНА-УНСО, Спілка офіцерів України, «Просвіта». Відповідне звернення було передано уряду сьогодні під час акції, присвяченій Дню космонавтики. На переконання патріотичних організацій столиці, «тільки у такий спосіб можливо припинити шалений відтік за межі України талановитих вчених, науково-технічних працівників, висококваліфікованих конструкторів».

«Україна, яка завжди славилась своїм науково-технічним потенціалом сьогодні скочується до найпримітивнішого рівня»,— заявляє один з організаторів акції, голова столичної організації Української народної молоді Сергій ВУТКЕ.— Якщо держава нарешті не зрозуміє, що розвивати треба насамперед науково місткі, високотехнологічні галузі, ми назавжди втратимо перспективу і замість космічних кораблів запускатимемо тільки паперові літачки».

А розпочати процес переорієнтації української економіки, патріоти пропонують з переосмислення ролі українських вчених в історії світової науки. Зокрема, за словами ВУТКЕ, «для початку слід назвати іменами Ігоря СІКОРСЬКОГО та Сергія КОРОЛЬОВА бориспільський та жулянський аеропорти». «Нехай українська столиця зустрічає іноземців прославлянням української науки»,— заявив він.

УНП

Читайте також: