У Дніпропетровську відбулася обласна конференція УНП

17 червня у Дніпропетровську відбулася  XVIII конференція обласної організації Української Народної партії, в роботі якої прийняв участь лідер партії, народний депутат Ю. Костенко.

У вступному слові голова обласної організації А. Сокоринський дав характеристику сучасного становища в області, підкреслив, що члени УНП піддаються переслідуванням (як приклад, він навів справу В. Горобця, який вже кілька місяців перебуває в ув’язнені, і суд над ним весь час необґрунтовано переносять). Народник зосередив увагу на тому, як в сільський місцевості, в українських селах селян змушують підписувати заяви, що їх рідна мова – російська. Чимало делегатів заявили, що такий же примус існує в їхніх районах, де чиновникам загрожують покаранням, якщо вони не забезпечать спущену з гори кількість підписів.

У своєму виступі Ю. Костенко охарактеризував сучасне економічне становище в Україні і світі. За його словами, та економічна модель, при який люди весь час купували в кредит, а держави теж робили повсякчасні борги, зазнала краху – і зараз в усьому світі йде жвава дискусія, що ж робити – в усьому світі, крім України. В Україні серйозного обговорення економічних проблем немає, причому не лише в документах влади, але й в документах т.зв. «об’єднаної опозиції».

Лідер партії на кількох прикладах показав, що уряд проголошує економічні гасла, які були сформульовані УНП, проте далі слів справа не йде. Як приклад, він навів історію з купівлею «швидкісних електричок Hyundai”. Аналогічні електрички може випускати українська промисловість, причому вартість буде складати 2\3 вартості корейських. При тому, у їх випуску брали би участь понад сто українських заводів, було б створено тисячі нових робочих місць. Проте уряд створює робочі місця в Кореї.

Мовний закон Костенко назвав кроком на розкол України та закликав підсилити виступи проти нього. Чимало часу Ю. Костенко приділив процесу об’єднання правоцентристських партій. Він ознайомив народовців з рішеннями, прийнятими за останній час партнерами по переговорах. Фактично неузгодженим залишилося лише питання про назву об’єднаної партії, причому УНП згодна на будь-який варіант.

Конференція прийняла рішення про проведення акцій проти мовного закону та обрала делегатів на з’їзд партії.

УНП, Життя партії, Дніпропетровська область

Читайте також: