У Харкові регіонали порвали найбільший Державний прапор. Фото. Відео

Сьогодні у Харкові під час акції Української народної партії представники молодіжного крила Партії регіонів намагалися перешкодити розгортанню Державного прапора України. Під час розгортання найбільшого прапора України  на майдані Свободи члени організації „Молоді регіони” почали встановлювати свої партійні намети.

«Регіонівці» спровокували сутичку з активістами УНП, які прийшли підтримати акцію обласної організації УНП та у кількох місцях серйозно пошкодили синьо-жовте полотнище. При цьому близько десятка міліціонерів, які мали забезпечувати охорону громадського порядку, не втручалися у конфліктну ситуацію й не реагували на скарги громадян та депутатів Харківської обласної і міської рад.

У Харкові порвали найбільший прапор України. Відео 5 каналу.

Ригіонали зробили наругу над прапором України. Відео Василя Кисиленка.

За словами голови Харківської обласної організації УНП Василя ТРЕТЕЦЬКОГО, провокація була свідомо спланована і організована місцевим керівництвом Партії регіонів за сприяння харківської міліції. Тому вже сьогодні порушення громадського порядку з боку представників ПР і бездіяльність міліції він оскаржить до прокурора міста Харкова.

ТРЕТЕЦЬКИЙ також повідомив, що ще 10 серпня ц.р. Харківська обласна організація УНП подала повідомлення про проведення 20 серпня в 11.00 на майдані Свободи акції „Рідний прапор нас єднає”, а згодом в Інтернеті з’явилася інформація, що подібну акцію з розгортанням свого державного прапора планують і „Молоді регіони”.

Попри те, що захід регіоналів був запланований на неділю, 21 серпня, уже 20 серпня з 10 години ранку вони почали розгортати свій державний прапор. Координатором цього заходу був депутат Харківської міськради від ПР, керівник депутатської групи „Молоді регіони” Максим Мусєєв. Він же, за словами очевидців, керував і діями провокаторів.

Незважаючи на це, харків’янам вдалося розгорнути на майдані Свободи найбільший державний прапор, а по закінченні акції вони заспівали гімн України.

Акція „Рідний прапор нас єднає” зібрала у Харкові близько 200 осіб, після чого „бойовий” прапор, пошкоджений вандалами, було згорнуто і відправлено у Чернігів, де також відбудеться вшанування державного прапора.

Читайте також: