У Луганську презентували скандальну українофобську книжку про Лесю Українку

Напередодні 100-річчя з дня смерті Лесі Українки в Луганську презентували скандальну книжку Костянтина Дерев’янка та Гліба Боброва «Українка проти України», автори якої дуже критично оцінюють творчість одного із символів української нації.

«Прикметно, що у 2013 році виповнюється 100 років з дня смерті Лесі Українки і ця книга вийшла якраз напередодні ювілейної дати. Цікаво, що аналогічна подія відбулася в Луганську й напередодні 145-річчя з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка – цей авторський тандем разом з депутатом обласної ради від ПР Миколою Грєковим – презентували тоді сумнозвісний роман «Тарас Шевченко – хрещений батько українського націоналізму», – розказали в Луганській обласній організації Української народної партії.

В УНП додають, що «три кити», на яких тримається творчість Українки, з точки зору авторів, – це войовниче антихристиянство, на межі сатанізму, пропаганда революційних ідей і радикальний націоналізм».

«Взагалі, коли читаєш цей критичний твір, в якому дуже багато жовчі і злоби, відчувається, що українська література для луганських авторів чужа. Лесю Українку вони протиставляють історику Миколі Костомарову і письменникові Пантелеймону Кулішу, які визнають верховенство Великоросії над «Малоросією», – зазначають партійці.

«Риторика авторів дивним чином нагадує риторику Кремля та Російської православної церкви по відношенню до всього українського. Можливо тому Бобров став першим літератором із Луганська, якого прийняли до Спілки письменників Росії», – підсумували в обласній УНП.

Довідково. Гліб Бобров – уродженець міста Красний Луч Луганської області. Член спілки письменників Росії із 2007 року.

Він також є автором роману «Епоха мертвонароджених», у якому описується війна в сьогоднішній Україні – між Сходом і Заходом. Автор малює найближче майбутнє так: русофобська політика «помаранчевих» розриває Україну надвоє. «Западенці» за підтримки НАТО намагаються силою втихомирити Лівобережжя. Східна Малоросія відповідає окупантам партизанською війною. Настає нещадна «епоха мертвонароджених».

Новини з областей, Луганська область

Читайте також: