У Луганську все ж розгорнули найбільший прапор України. Фото. Відео

Попри всі перешкоди, представники Української народної партії таки розгорнули найбільший прапор України на Ярмарковій площі, що поблизу стадіону «Авангард» у Луганську. Було близько 50 патріотів: вони робили хвилю, співали пісні, читали вірші, а закінчили акцію спільною молитвою «Отче наш» і закликом «Слава Україні!». На акції була й «охорона»: близько 20 міліціонерів.

За словами голови Луганської обласної організації УНП Валентина ТКАЛИЧА, його умовляли не проводити цю акцію, мовляв, це буде «підігравання Януковичу». На що ТКАЛИЧ відповів, що українські патріоти своїй акцією нікому не підіграли, а просто, наскільки це дозволила зробити місцева влада, «показали своє ставлення до візиту московського попа».

«В учасників акції не було б претензій до патріарха, якби богослужіння він проводив у церкві. Коли служба йде на площі, а не в церкві,– це вже не релігія, а політика», – переконаний ТКАЛИЧ.



Ініціаторами акції виступила Українська народна партія, її також підтримали «Просвіта», «Луганці», «Свобода». І хоча зібралося всього близько 50 осіб – але все одно 15 вересня в обласному центрі був розгорнутий найбільший прапор України розміром 40 на 50 метрів.



Нагадаємо, 12 вересня Луганський міськвиконком рішенням № 269 заборонив проводити 14 та 15 вересня будь-які акції окрім тих, що пов’язані з приїздом до міста патріарха РПЦ Кирила, чим перевищив свої повноваження. Голова організації Валентин Ткалич звернувся до Прокуратури з приводу цього рішення. Водночас, вночі 12 вересня додому до організаторів розгортання державного прапора приходила міліція — поговорити щодо акції.



Луганська УНП ще 5 вересня офіційно повідомила міського голову КРАВЧЕНКА, що 15 вересня 2011 розгорне найбільший прапор України біля пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі. В той же час була запланована акція і предстоятеля РПЦ.

Луганська область

Читайте також: