У РІВНОМУ ВІДБУВСЯ ФЕСТИВАЛЬ КОЗАЦЬКОЇ КУЛЬТУРИ «КУРГАН ЛЕЛЯ»

Цей захід у місті проводиться традиційно. На відміну від минулорічного, цьогоріч він зібрав набагато більше учасників і глядачів на базі козацького табору „Гайдамаки”. З-поміж них були не лише мешканці обласного центру, а й гості з регіону та сусідніх областей.

Програмою змагань передбачалися ігри для різних вікових груп – штовхачі, зняти шапку, чий батько дужчий, бій півнів, козаки-розбійники, бій на списах, перекидання колоди, отаман гори.

Учасники повинні були продемонструвати фізичну силу, витримку і вправність та повагу до суперників.Козаки з досвідом навчали гостей свята стрільбі з лука, пропонували покататися на конях навіть доторкнутися до реконструйованої козацької зброї. Всіх бажаючих чекав традиційний куліш.

На думку організаторів дійства, серед яких є ветерани правоохоронних органів Рівненщини, такі фестивалі сприяють запровадженню здорового способу життя, відверненню молоді від шкідливих звичок.Фестиваль козацької культури відбувся вчора, 6 травня, у Рівному.

Особливу подяку за допомогу в організації фестивалю висловлюємо народному депутату України Миколі Шершуну, директору закритого акціонерного товариства «Рівнеавтошляхбуд» Віктору Бредихіну, директору і художньому керівнику Рівненського обласного академічного українського музично-драматичного театру, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка Володимиру Петріву, начальнику управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому Івану Гемі, полковник державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України, екс-заступнику начальника державної податкової адміністрації у Рівненській області Івану Лютку, голові правління ПАТ «Поліссяхліб» Віктору Нагорнюку та головному інженеру підприємства Олегу Мудрику, директору ВАТ «Рівень», депутату Рівненської міської ради Мар'яну Годі, директору заводу безалкогольних напоїв м.Рівного Сергію Каспруку.

Життя партії, Рівненська область

Читайте також: