УНП: «Декларуючи курс на Європу, Уряд тягне систему освіти України в радянське минуле»

а  останні півтора  року Україна зробила  величезний крок назад  у галузі освіти, вважає представниця Української народної партії, голова депутатської комісії з питань освіти Тернопільської міської ради, ректор Галицького коледжу ім. В. Чорновола Марія БАБЮК. Виступаючи на урочистостях з нагоди Дня знань у Тернопільському академічному театрі, вона зазначила, що «так важко, як за нинішньої влади, навчальним закладам ще не було ніколи».

Депутат Тернопільської міськради від УНП  звернула увагу на те, що «уся Європа, крім Росії, і ще пострадянський В'єтнам  мають дванадцятирічну систему  шкільної освіти; весь цивілізований  світ, крім кількох країн, має профільне  навчання». «На жаль, Україна залишила радянську систему одинадцяти класів»,— констатувала вона.

Марія БАБЮК шкодує, що «місцева влада  практично ніяк не може вплинути на «реформи» нинішнього Уряду», проте, за її словами, депутати Тернопільської міськради від Української народної партії «роблять усе можливе, аби хоча б на місцевому рівні зберегти все національне».

Значним позитивом Марія БАБЮК назвала  відкриття 1 вересня у Тернополі  унікального для України навчального  закладу — Школи-колегіуму Патріарха  Йосифа Сліпого. «Ця школа у важкий час насаджування всього минулого стане осередком духовності і християнського виховання, збереження всього українського, адже носить ім'я людини, без якої не було б незалежної України»,— переконана представниця УНП.

УНП, Тернопільська область

Читайте також: